Zorgaanbod

Dagbesteding in Lichtenvoorde

Welkom op onze locatie in Lichtenvoorde aan de Nobelstraat 1. Hier vind je vier verschillende afdelingen waar je dagbesteding kan volgen. Lees onder de foto's verder over wat we op deze locatie aanbieden.

Hoe de bedrijven elkaar en de clienten versterken

Hoe de bedrijven elkaar en de clienten versterken

Onze dagbestedingen

Creatief & Keramiek

Ben je graag creatief bezig? Op deze gezellige afdeling maak je de mooiste items van keramiek. Maak een vaas, vogelhuisje, schaal of bord, kies je eigen kleur en design en zet hem in onze eigen keramiek oven. Er is een vaste collectie waar aan gewerkt kan worden, maar eigen ideeën mogen ook uitgevoerd worden. Ben je meer van het tekenen, schilderen of diamondpainten? Dan mag dit natuurlijk ook.

Houtbewerking

Op deze afdeling maak je producten en halffabricaten van hout. Dit doe je meestal in opdracht van andere bedrijven. Je leert alle aspecten van houtbewerken (schuren/ zagen/ boren schaven) onder begeleiding van echte vakmensen ontwikkel jij je op jouw tempo. Daarnaast leer je veilig werken en werk je aan je eigen doelen. Deze afdeling kan een mooie opstap zijn naar een betaalde baan.

Industriële werkzaamheden

De industriële werkzaamheden bij ons zijn bijvoorbeeld; kalenders vouwen, het sorteren van schroeven en moeren voor de industriële markt of het op maat maken van banden die onderdeel zijn van het maken van een groter product. De werkzaamheden zijn altijd in groepsverband. De werkzaamheden worden regelmatig afgewisseld en ook hier kan je zelf aangeven waar je interesse ligt. Naast inpak,- montage en industriële werkzaamheden kan er ook geholpen worden in de winkel, hier vind je alle handgemaakte producten terug.

Metaalbewerking

Op de afdeling metaal maak je hoogwaardige producten samen met onze vakmannen die alles van metaal weten. De werkzaamheden kunnen bestaan uit het zagen van staal – rvs of aluminium, boren, ponsen, buigen, walsen, afbramen, lassen TIG / Mig-mag aluminium, staal en rvs, knippen, monteren, draaien en frezen. Ook op deze afdeling maken we allerlei producten, van op maat gemaakte aluminium hoekjes voor montage, als complete op maat gemaakte kasten van staal. Omdat er veel diverse producten gemaakt worden, is er veel afwisseling in de werkzaamheden.

Motorvoertuigentechniek

APK voorkeuren, Kleine en grote onderhoudsbeurten zoals olie verversen/ filters vervangen etc. eigen wagenpark, bandenservice, basiskennis motorvoertuigentechniek, remblokken vervangen, auto wassen. Op niveau 1 motorvoertuigentechniek, verdere door middel van opleidingen. Busjes en personenwagens. Sinds juli 2023 splinternieuwe hefbrug. Bandenapparaat, balanceerapparaat.

Wil je kennis maken?

Leuk! Je bent welkom voor een rondleiding op onze dagbestedingslocatie. Hieronder vind je de contactgegevens van de coördinator.
Mail Joanne
Lichtenvoorde
Nobelstraat 1
7131 PZ Lichtenvoorde
0544-700202
Joanne Rensink
Coördinator

Doelgroep

Iedereen is welkom!

Iedereen vanaf 12 jaar is welkom. We kijken graag met je mee naar wat voor jou het beste traject is. Dat kan bij ons zijn, maar ook bij een andere zorgaanbieder waarmee we samenwerken.