Zorgaanbod

Sport

Bij Workmate Company geloven we in de kracht van sporten binnen de gezondheidszorg, want het is essentieel voor een gezonde levensstijl. Sporten versterkt niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Het biedt talloze voordelen, zoals het verminderen van stress, het verbeteren van de bloedsomloop en het versterken van het immuunsysteem. Onze slogan "Wij versterken jou" weerspiegelt onze toewijding om onze deelnemers te ondersteunen bij het bereiken van hun optimale gezondheid. We moedigen jong en oud aan om actief te zijn, omdat sporten niet alleen leuk is, maar ook bijdraagt aan het behoud van een gezond gewicht en een gezond hart. Samen streven we ernaar om gezondheidsproblemen te voorkomen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren. Laten we samen bouwen aan een gezondere toekomst!

Sport in Doetinchem

Diverse sporttraining

Wanneer de stap naar regulier sporten nog te groot is, biedt Work-Aut de mogelijkheid om gezamenlijk te werken aan fysieke en mentale gezondheid in een laagdrempelige omgeving. Dit doen we door samen op zoek te gaan naar een sport die past bij jou. Je kunt je daarbinnen ontwikkelen, een vervolg stap zou kunnen zijn om regulier sporten weer mogelijk te maken. Er zijn verschillende trainingen te volgen onder deskundige begeleiding: Krachttraining, conditietraining en mobiliteitstraining.

Work-aut

Zowel in Lichtenvoorde als Doetinchem hebben we onze eigen fitnessruimten. Hier kan je in alle rust onder begeleiding sporten.

Weerbaarheidstraining

De naam van de training zegt het eigenlijk al: je traint om je weerbaarheid te vergroten. Uit ervaring, tijdens het werken met mensen die zijn vastgelopen op verschillende deelgebieden, is gebleken dat je snel minder weerbaar kunt worden door de ontstane situatie. Voorbeelden van de gevolgen die hieruit kunnen voortkomen zijn: Faalangst, minderwaardigheidsgevoel, verminderd zelfvertrouwen en negatieve ervaringen. Vanuit de theorie kun je inzicht krijgen in wie je bent, wat je kunt, wat je wil en wat je niet wil. Dit kun je in de praktijk ervaren, trainen én ontwikkelen middels verschillende weerbaarheidstrainingen. Je leert je eigen grenzen herkennen, ervaren, bewaken en aan te geven. Daarnaast kun je ontladen, omdat dit proces de nodige emoties losmaakt die soms moeilijk te verwoorden zijn. Hieronder de verschillende trainingen die gegeven worden: Rots en Water (www.rotsenwater.nl), weerbaar door boksen (www.boksendopvoeden.nl) en zelfverdediging.

Lees hier het verhaal van collega Janneke

Janneke
Coördinator team Oost
Leer ons kennen