Lees hier het verhaal van collega Janneke

4 minuten leestijd
Geplaatst op
16
August
2023

Toen Kanz jongeren, door de nieuwe aanbesteding in 2021, werd overgenomen door Workmate Company zat Janneke nog midden in haar zwangerschapsverlof. Kanz werd in zijn geheel overgenomen door Workmate Company, niet alleen het personeel verhuisde mee, ook bijna alle deelnemers nam Workmate over. Met een aantal casussen vanuit Kanz en een aantal nieuwe casussen bij Workmate ging ze na haar zwangerschapsverlof aan de slag.

“Gelukkig heeft Workmate Company datzelfde gevoel als wat we bij Kanz hadden, ondanks dat de club hier wat groter is voelde de terugkeer uit mijn zwangerschapsverlof goed. De organisatie is niet log, er zijn weinig lagen in de organisatie waardoor de lijnen kort zijn.”

Van ambulant begeleider naar coördinator

In een gesprek met directeur Luuk, waarin Jannekes visie op de gang van zaken binnen de organisatie werd besproken, vroeg Luuk of Janneke dan zelf geen coördinator wilde zijn. “Dat kwam geheel als een verrassing, ik moest er even over nadenken”, verteld Janneke. In de gesprekken met Sanne Wisselink van stap1coaching, besprak ze deze mogelijkheid en heeft ze uiteindelijk ja gezegd. Janneke zag kansen om een nieuwe aanpak te introduceren binnen team ambulant Oost.

In haar rol als coördinator voor team oost heeft ze nu berusting gevonden. “Natuurlijk heeft het wel even geduurd voordat ik de organisatie kon omarmen, ergens was ik ook nog bezig met het “oude” Kanz, dan ben je in de eerste fase nog afscheid aan het nemen van hoe het daar reilde en zeilde. Maar door de vrijheid en de nieuwe kansen die ik krijg bij Workmate valt nu alles op zijn plek.”

Die vrijheid is voor haar ook belangrijk om haar werk en privé te kunnen combineren. Door het beheer van mijn eigen agenda heb ik ook voldoende tijd voor mijn gezin en mijn sociale bezigheden. Het ambulante werk doe ik nog steeds met veel plezier, alleen ziet mijn agenda er nu anders uit door de coördinator rol. Die combinatie is perfect.

Creatief brein

Samen met collega’s Johannes, Willem en Mienke kwam Janneke ook terecht in een creatieve groep die verantwoordelijk werd voor de uitwerking van de nieuwe kernwaarden van Workmate Company; Eigen, samen en ontwikkeling. Binnen no time hebben zij in een creatieve flow prachtige omschrijvingen weten te geven aan deze 3 woorden. Janneke is daarnaast ook nog verantwoordelijk voor de aankleding van de nieuwe kantoren aan het adres in Lichtenvoorde. “Dat is een grote hobby van mij, waar ik eigenlijk te weinig mee doe. Hoe mooi is het dan dat ik het ontwerpen en het inrichten ook nog mag uitvoeren op mijn werk. Die afwisseling is heerlijk!”

* Talentenpaspoort/ Stap1coach

Het Talentenpaspoort is een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool om iemands werkelijke talenten te ontdekken. Aangevuld met één of meerdere gesprekken bouw je zo aan een duidelijk beeld van waar jij binnen je werk energie van krijgt. Ook helpt het om je collega’s beter te begrijpen. Als je van elkaar weet wat de andere versterkt kan je beter samenwerken. Sanne Wisselink van Stap1coaching is bij onze organisatie aangesloten, zij neemt de talentenscan af en is altijd beschikbaar om onze collega's te helpen met loopbaanadvies.

Einde van dit bericht!