Hier ben ik weer onderdeel van de maatschappij

2 minuten leestijd
Geplaatst op
10
August
2023

“Vroeg in de ochtend, onderweg naar het werk kreeg ik een ongeluk en belandde ik in het ziekenhuis. Niet om te werken voor de ander, maar voor mijzelf”.

Nadat Sander 2 weken in coma lag begon zijn lange weg naar herstel.
Zich voort bewegend in een rolstoel vroeg Sander aan de trauma arts of hij ooit weer zou kunnen lopen. Zij gaf aan dat het uitgesloten was dat dat zou kunnen. Deze zin was voor Sander de brandstof die hij nodig had om alles op alles te zetten en te vechten voor zijn herstel.

Inmiddels is Sander 3 jaar verder en loopt met een super positieve houding (ondersteund door een wandelstok) bij Workmate Company. Sander heeft niet aangeboren hersenletsel overgehouden aan het ongeluk en kan als gevolg daarvan zijn oude functie niet hervatten. Het is voor Sander heel belangrijk om onderdeel te blijven van de maatschappij en een zinvolle invulling van zijn dagen te hebben.

“De huidige arbeidsmarkt en bedrijfsmogelijkheden zijn helaas nog niet altijd afgestemd op de randvoorwaarden die mensen met NAH nodig hebben. Binnen Workmate Company heb ik een werkplek die prikkelarm is en afgestemd op mijn persoonlijke behoeften. Wat ik heel prettig vind is dat ik mij volwaardig behandeld voel. Iedereen is gelijk, ongeacht of je hier als deelnemer of beroepskracht je werkdag invult.”

Sander ervaart dat hij gezien en gewaardeerd wordt als mens en dat hij er niet alleen voor staat;
“Binnen Workmate Company doen we het allemaal samen. Ik krijg echter ook de ruimte voor mijn eigen proces en er worden mij de mogelijkheden geboden om te ontwikkelen op een manier die bij mij past. Ik heb het erg naar mijn zin binnen de keramiek afdeling van Workmate, maar ik weet ook dat als ik iets anders zou willen, ik in overleg op één van de andere locaties zou mogen gaan werken.”

Einde van dit bericht!